Tetőtéri ablakok (Velux)

Az épületek nyílászáróinak kialakítása során a döntő szerepet az égtáji tájolás, valamint az adott helység funkciója látja el. És ez a tetőterek esetében kiváltképp érvényes, hiszen a nagy dőlésszög nem csak a bevilágítást, de a hőszigetelést is befolyásolja.

Előbbi talán az egyik legfontosabb szempont, ugyanis a fényeloszlás minimum értékét Rendelet szabályozza. Mely szerint a tetőtéri ablakoknak az alábbi minimumot kell nyújtania:

253/1997.(XII.19.) Korm. Rendelet:

„88. § (3) A közvetlen természetes megvilágításra szolgáló bevilágító felület és a helyiség hasznos alapterületének aránya
a)  nevelő-oktató helyiségben legalább 1:6-od legyen
b)  egyéb huzamos tartózkodásra szolgáló helyiségben legalább 1:8-ad legyen, vagy megfelelő megvilágítási körülmények mellett, indokolt esetben 1:10-ed lehet, továbbá
c)  felülről történő bevilágítás esetén legalább 1:10-ed legyen.”

Tehát az optimális tetőtéri ablakok kiválasztásához érdemes szakember tanácsát kérni.

Vállalkozásunk több éves szakmai tapasztalattal a háta mögött segíti megrendelőit a tökéletes tetőtéri ablakok kiválasztásában. Munkatársaink odaadása, valamint szolgáltatásaink magas színvonala biztosítja, hogy a tetőtéri ablakok kivitelezése az előírások mellett a megrendelői igényeknek is maximálisan megfeleljen.

Forgalmazásunkban az európai piacvezető vállalat, a VELUX tetőtéri ablakok kaphatóak. A méltán népszerű VELUX tetőtéri ablakok széles választéka garantálja bármilyen tetőtéri helység optimális fényellátását és szellőzését.

A VELUX tetőtéri ablakok hosszú távú megoldást jelentenek minden megrendelő számára.